Hramul Bisericii Schimbarea la Față din Galați

Biserica „Schimbarea la Față” – Greacă din Galați și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Credincioșii prezenți la slujbă s-au putut închina și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă de la Mănăstirea Adam, informează TRINITAS TV.

Liturghia a fost urmată de parastasul pentru ctitorii locașului de cult. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă la 6 august 1866. Locașul de cult a fost sfințit în 1872 de ierarhul Melchisedec Ștefănescu.

„Deși, nu suntem pe munte, ci în șesul orașului, a coborât din muntele fericirilor și din muntele Schimbării la Față Mântuitorul Iisus Hristos cu ucenicii Săi în sufletele și în inimile preoților și credincioșilor din municipiul Galați. Schimbarea duhovnicească a sărbătorii de astăzi se vede pe fețele mulțimii credincioșilor din Biserica Schimbarea la Față din Galați, căci Preasfânta Născătoare de Dumnezeu s-a văzut prin ploaia care a venit deodată cu Maica Domnului în orașul și în zona noastră”, a mărturisit Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Tradiționalul pelerinaj cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam în parohiile gălățene este organizat în fiecare an în Postul Adormirii Maicii Domnului. Marți, icoana a ajuns în Parohia „Sfinții Daniil Sihastrul și Ioan Iacob Hozevitul” din cartierul Micro 39 din Galați. Cu prilejul hramului capelei, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian. La sfârșitul slujbei, preoții au împărțit pachete credincioșilor, iar cei mici au primit iconițe și dulciuri.

Icoana făcătoare de minuni a fost dusă ieri după-amiază în Parohia „Sfântul Dimitrie” și „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, ajungând apoi la biserica Mavromol, acolo unde a fost oficiată slujba Litiei și Vecernia. Spre seară, preoți și credincioși din oraș au dus icoana Maicii Domnului, în procesiune, la biserica Precista.

Comentarii Facebook


Știri recente