Hramul Bisericii Schimbarea la Față din Constanța

Constănțenii au participat în număr mare, miercurea aceasta, la hramul Bisericii „Schimbarea la Față”, cunoscută și ca Biserica greacă. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Ca în fiecare an, la sărbătoare au participat și membri ai comunității elene din Constanța, slujba fiind oficiată atât în limba română, cât și în limba greacă. Credincioșii s-au putut închina cu acest prilej la un fragment din moaștele Sfântului Apostol Andrei.

Locașul de cult, cel mai vechi din Constanța, a fost construit între anii 1865 – 1867.

„Schimbarea la Față ne duce în lumea cea cerească, pentru că Cel ce s-a Schimbat la Față a primit lângă El și pe Duhul Sfânt și pe Tatăl care a grăit din nori. Această sărbătoare trebuie să fie înțeleasă după rolul și importanța ei în viața noastră”, a mărturisit Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

În ajunul sărbătorii Schimbării la Față a Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a oficiat Vecernia la Biserica „Sfântul Mina” din Constanța, locașul sărbătorindu-și, la 6 august, hramul de vară.

Comentarii Facebook


Știri recente