Hramul bisericii românilor din Villarrobledo

În seara zilei de 20 decembrie, corul Parohiei ortodoxe românești Villarrobledo din Spania a participat la un concert de colinde organizat de către primăria localității, informează „Ziarul Lumina”. Au fost interpretate patru colinde tradiționale românești, care au fost aplaudate și apreciate de spectatorii veniți la concert.

Sâmbătă, 17 decembrie, credincioșii din Parohia Villarrobledo și-au sărbătorit primul hram al bisericii lor, Sfântul Prooroc Daniel. Cu această ocazie, Preasfințitul Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească înconjurat de un sobor de șase preoți, între care și preotul paroh al comunității ortodoxe de ucraineni din localitate, invitat de preotul paroh ortodox român Daniel Cucul. Statul român a fost prezent la acest eveniment prin consulul României în Ciudad Real, domnul Liviu Popa.

În așteptarea sărbătoririi primului hram al parohiei, vineri seara a fost oficiat Sfântul Maslu de către un sobor de șase preoți, în prezența a peste 200 de persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente