Hramul Bisericii Românești din Negotin, Serbia

La 25 mai 2014 Biserica Ortodoxă Română cu hramul Sfântul Mucenic Ioan Valahul din Negotin și-a sărbătorit pentru prima dată hramul. Cu această ocazie Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis și Vicar al Timocului împreună cu un sobor de preoți din care a făcut parte Preacucernicul Părinte Mihai Zorilă, Consilier economic al Episcopiei Severinului și Strehaiei, Preacucernicul Părinte Mihai Blaj, Inspector eparhial al Arhiepiscopiei Aradului, Pr. Iel Buobu Lui, paroh de Horreum Margi și Isacova, Pr. Antonie Isac, paroh al Borului și al Lapușnei, Pr. Ștefan Șarampoi, secretar al protopopiatului, Pr. Doru Ovidiu Ursu, paroh al Gorneanei, Pr. Florin Petru Papava, preot misionar, Pr. Petru Hogea, paroh de Burila Mare.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Maica Iustina Popovici, Stareța Mânăstirii Sfânta Ana din Orsova împreună cu Maica Alexandra.

După Sfânta Liturghie, după cum ne-a transmis Pr. Boian Aleksandrovici, în biserica din Negotin a avut loc întâlnirea tuturor liderilor românilor/vlahilor din Serbia de răsărit, la care a fost prezenți reprezentantul Ambasadei României din Belgrad, domnul Alexandru Petruț, și reprezentanții românilor din Banatul sârbesc-Voivodina.

Întâlnirea a fost deschisă de către un cuvânt al Preacucernicului Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis și Vicar al Timocului.

În cadrul întâlnirii a fost semnat un protocol al românilor/vlahilor din Serbia de Răsărit.

Comentarii Facebook


Știri recente