Hramul bisericii Parohiei maramureșene Oarța de Sus

În Duminica a doua după Paști, Biserica „Sfântul Apostol Toma” din satul maramureșean Oarța de Sus a îmbrăcat haine de sărbătoare. Cu prilejul hramului lăcașului de cult, Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară al bisericii de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, fiu al satului, informează TRINITAS TV.

În cadrul cuvântului de învățătură, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenți, despre credință, menționând că această virtute este esențială în viața unui creștin: „Ea este, precum ne spune Sfântul Apostol Pavel în epistola către evrei, încredințarea celor nădăjduite și dovedirea lucrurilor celor nevăzute. Fără aceasta este cu neputință să fim plăcuți în fața lui Dumnezeu”, potrivit radiorenasterea.ro.

Localitatea Oarța de Sus apare menționată documentar pentru prima dată în anul 1391, iar prima biserică a satului este atestată la anul 1723. Actualul lăcaș de cult a fost ridicat între anii 1971-1975. Biserica închinată Sfântului Apostol Toma a fost sfințită în urmă cu 37 de ani.

La finalul Liturghiei, Mitropolitul Clujului i-a oferit inginerului Mircea Lețiu, pentru implicarea în restaurarea multor biserici din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Crucea Transilvană. Totodată, toți copiii prezenți au primit cărți de rugăciuni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…