Hramul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Slobozia

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul de Reședință Episcopală, Slobozia, și-a sărbătorit hramul Duminică, 8 septembrie 2013.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîț, preacucernicii părinți consilieri Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și preacucernicul părinte protopop Dumitru Drăghici iar răspunsurile la strană au fost date de Corul „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia.

La slujbă au participat, pe lângă mulțime de credincioși, autorități locale și județene.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a vorbit credincioșilor prezenți, plecând de la pericopa evanghelică, despre însemnătatea praznicului sărbătorit, despre cinstirea și slava cea mare cu care Preabunul Dumnezeu a împodobit în cer pe Maica Domnului, despre slavoslovia cea veșnică cu care o laudă puterile cerești și despre slujbele și rugăciunile care i se aduc Maicii Domnului de către toți fiii Bisericii lui Hristos aici pe pământ, precum și la cuvintele de laudă pe care le-au alcătuit în cinstea ei sfinții și aleșii lui Dumnezeu. Preasfinția Sa a spus credincioșii prezenți că se cuvine să ne veselim astăzi, la această sărbătoare, căci s-a născut pe pământ Maica Vieții, Fecioara Maria, pe care a ales-o Dumnezeu, ca să nască pe Iisus Hristos în Betleemul Iudeii. Să se bucure astăzi pruncii și fecioarele, copiii și tinerii, mamele și văduvele, preoții și călugării că s-a născut mamă duhovnicească și cea dintâi rugătoare, mângâietoare și mijlocitoare, pentru noi, înaintea Preasfintei Treimi.

Preasfinția Sa a adresat urări și binecuvântări arhierești doamnei Maria Andriescu, credincioasa parohiei care a sărbătorit centenarul, oferindu-i, din partea comunității parohiale o frumoasă icoană cu Maica Domnului, potrivit sf-esc.ro.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba de parastas a fericiților ctitori și a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente