Hramul Bisericii militare „Sfântul Gheorghe” din Bacău. Credincioșii au adus cinstire icoanei Maicii Domnului „Prodromița”

Duminica aceasta, în ziua sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a slujit în Biserica militară Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului din Bacău.

Ocrotitorul spiritual al locașului de cult dar și al Forțelor Armate Terestre a fost cinstit în 23 aprilie 2017 de militarii activi și în rezervă, împreună cu numeroși credincioși băcăuani, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Creștinii au venit la Biserica militară în număr mare și pentru a cinsti icoana Maicii Domnului Prodromița, a cărei copie a fost adusă vineri, 21 aprilie, de la Schitul Românesc „Prodromu” din Sfântul Munte Athos.

Alături de Chiriarh, a slujit un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: Pr. Costică Busuioc, Protoiereul Protopopiatului Bacău, Pr. Prof. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie din Sibiu, și trei părinți de la schitul athonit românesc.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat ajutorul pe care îl primesc cei care se închină Maicii Domnului cu credință.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost pomeniți eroii neamului, cadre militare care au activat în Bacău și Pr. Iordache Pascariu, fost slujitor al bisericii.

Biserica Militară Sfântul Gheorghe şi Eroii Neamului se află în incinta Centrului 115 Comunicații – Reţeaua Militară Naţională de Comunicaţii din Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente