Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat, astăzi, Sfânta Liturghie în Parohia „Înălțarea Domnului” din Protopopiatul Ploieşti Sud.
În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre importanţa sărbătorii Înălţării Domnului:
Această Înălţare la cer a Domnului, care încheie activitatea Sa mântuitoare de trei ani şi jumătate, ne aduce aminte că Mântuitorul nu fost aşezat într-un mormânt pentru a rămâne acolo, ci s-a întors la Tatăl Său, de-a dreapta Tatălui întru Împărăţia Preasfintei Treimi, acolo unde îi era şi locul. El a rămas viu, după cum este veşnic Viu, aşezându-se de-a dreapta Tatălui, întru Slavă, după cum ne spun şi rugăciunile şi cântările acestei sărbători.
Potrivit părintelui protopop Mihăiță Stroie, la slujbă au participat numeroşi credincioși care au avut ocazia de a aduce cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Simeon de la Muntele Minunat, care se păstrează, de câțiva ani, în locașul de cult.
În Biserica „Înălțarea Domnului” din Ploieşti se păstrează fragmente din moaştele Sfântului Ierarh Spiridon, Cuviosului Paisie de la Neamţ şi din moaştele Sfântului Simeon din Muntele Minunat.
Biserica aceasta are o legătură specială cu istorica Biserică a «Înălţării Domnului» din Mănăstirea Neamţ. Acolo, marele domn al Moldovei a închinat-o Înălţării la cer a Domnului, rugându-l pe Mântuitorul Hristos să acopere cu mila sa mănăstirea de acum şi până în veac. În mod binecuvântat au ajuns aici o parte din moaştele Sfântului Cuvios Simeon de la Muntele Minunat, moaşte pe care Domnul Moldovei, Ştefan, le-a dăruit ctitoriei sale de la Mănăstirea Neamţ. Aceste lucruri sunt semnificative şi trebuie amintite în această zi a Înălţării Domnului la cer, rugându-l şi noi pe Mântuitorul să ne acopere cu mila Sa de acum şi până în veac, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.
Biserica „Înălțarea Domnului” din Ploieşti mai poartă hramul Sfântul Ştefan cel Mare.