Hramul Bisericii Domnești din Ploiești. PS Ieronim Sinaitul a sfințit o troiță închinată Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Numeroși credincioși au fost prezenți joi, 29 iunie 2017, la Biserica Domnească din Ploiești, cel mai vechi monument de arhitectură din municipiu, pentru a-i cinsti pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii lăcașului de cult, a precizat părintele Marius Gheorghe, reporter Trinitas TV.

Sărbătoarea hramului a debutat cu sfințirea unei troițe închinate Sfinților Apostoli Petru și Pavel, dar și a unei racle ce adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Serafim de Sarov. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în curtea lăcașului de cult. La final, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru  ctitorii bisericii trecuți la Domnul.


Biserica Domnească din Ploiești este ctitorie a domnitorului Matei Basarab fiind construită în anul 1639.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…