Hramul bisericii din Ieud Centru, jud. Maramureş

Mai multe mii de credincioşi din Ieud şi satele învecinate au venit duminică, 27 martie 2016, la biserica din Ieud-Centru, pentru a participa şi a se ruga la hramul sfântului locaş, praznicul împărătesc Buna Vestire, după cum ne-a mărturisit Andrei Fărcaş.

Sfânta Liturghie a fost oficiată, în Altarul de Vară, de Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de trei coruri: corul bisericii din Leordina, sat de pe Valea Vişeului, corul de femei şi corul de copii ale bisericii care îşi sărbătoreşte hramul.

În timpul Sfintei Liturghii, diaconul Cornel Ionel Barna a fost hirotonit întru preot pe seama Parohiei Leordina Râu, post pe care îl ocupă în urma câştigării concursului organizat de Episcopie.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul şi s-a referit la viaţa şi învăţăturile Sfântului Grigore Palama, căruia îi este închinată această duminică, a doua din Postul Mare.

„În această duminică arătăm faptul că credinţa noastră nu este teoretică, nu este doar o mărturisire intelectuală, ci este o credinţă vie, o credinţă practică, credinţa care dă viaţă. Credinţa pe care noi o mărturisim este cea în care noi vieţuim şi prin care noi trăim, primind viaţă din viaţa lui Dumnezeu Cel în Treime, de care atârnă viaţa noastră, de unde avem existenţa şi sufletul şi care este izvorul vieţii”, a spus ierarhul.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a vizitat Mănăstirea Ieud, care în ultimii 5 ani a fost încredinţată maicii stareţe Filofteia Oltean de la Mănăstirea Bârsana, timp în care s-au făcut aici lucrări importante, precum: modernizarea căii de acces, s-a construit turnul clopotniţă, cu 5 chilii şi spaţii pentru muzeu şi pelerini, un Altar de Vară, aleile din incinta mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente