Hramul Bisericii copiilor din Roman

Sărbătoarea Sfinților Drepți Părinți Ioachim și Ana a constituit și bucuria serbării hramului bisericii copiilor din municipiul Roman, informează epr.ro. Pregustarea festinului spiritual l-a constituit slujba arhierească a Vecerniei oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, în ajunul serbării, alături de un sobor de preoți și diaconi, urmată de un cuvânt de învățătură rostit de ierarhul de la Roman.

În sfânta zi a drepților Părinți Ioachim și Ana, un sobor de preoți a oficiat slujba Sfintei Liturghii cu ocazia serbării hramului în această biserică, singurul lăcaș de rugăciune în stil maramureșean, existent în zona Romanului, care, prin arhitectura și dimensiunile sale, stabilește o legătură spirituală între generațiile de voievozi români de dincolo și de dincoace de Carpați. Serbarea s-a încheiat cu o agapă frățească la care au luat parte credincioșii și copiii prezenți la sfânta slujbă.

Lucrările de construcție a bisericii „Sf. Ioachim și Ana” au început, sub coordonarea preotul paroh Gheorghe Paleu, în ziua de 2 martie 2008, când i s-a pus piatra din capul unghiului, și s-au terminat în Sâmbăta Patimilor Mântuitorului, din Anul mântuirii 2008, respectiv, ziua de 27 aprilie. Sfântul lăcaș a fost ctitorit, de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, cu ocazia împlinirii a opt ani de slujire arhierească. Biserica a fost ridicată în locul în care a existat un parc pentru copiii, dezafectat, pe un teren donat Eparhiei de către municipalitatea romașcană.

La inițiativa Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a fost ales ca hram al bisericii pe Sfinții Ioachim și Ana, patronii familiei creștine, vechiul părculeț făcând ca toți copiii din zonă să transforme joaca lor într-o „joacă spirituală”. Lângă sfântul lăcaș a fost amenajat, bineînțeles, un părculeț nou, modern, în care copii din zonă vin să se joace.

Comentarii Facebook


Știri recente