Hramul bisericii Bucur Ciobanul: „Pentru a fi cu adevărat creștini trebuie să-L mărturisim pe Hristos”

Arhimandritul Nectarie Șofelea, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor și stareţul mănăstirii Radu Vodă, a îndemnat de sărbătoarea Sfinților ierarhi Atanasie și Chiril, hramul bisericii Bucur Ciobanul din capitală, să urmăm exemplul de mărturisire al celor doi ierarhi.

Arhimandritul Nectarie Șofelea a fost delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la sărbătoarea comunității parohiale.

Părintele stareț a subliniat în cadrul omiliei rostite că cei doi ierarhi „au strălucit prin viața lor, prin credința și prin învățătura lor”.

Ei sunt mari în Împărăția lui Dumnezeu, a completat Pr. Nectarie „pentru că ei au mărturisit adevărul Evangheliei”.

Tocmai de aceea „învățăm de la acești doi ierarhi că pentru fi cu adevărat creștini trebuie să mărturisim pe Mântuitorul Iisus Hristos care este Dumnezeu adevărat și om adevărat”, a concluzionat exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Scurt istoric

Biserica Bucur Ciobanul, situată pe o colină din vecinătatea Mănăstirii Radu Vodă, a fost salvată de la demolările din perioada comunistă. Anul primei ctitoriri a bisericii este necunoscut.

Potrivit unor legende, prima dată a fost construită din lemn de Bucur, cel care a dat şi numele capitalei, după care în 1416 a fost reconstruită de Mircea cel Bătrân.

Prin proporțiile sale modeste și stilul tradițional rafinat, locașul este un reper pentru pelerinii care vizitează bisericile Capitalei.

Lăcașul de cult a fost resfințit în 24 iunie 2018 de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul la 80 de ani de la ultima târnosire.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente