Hramul Bisericii Bucur Ciobanul din București

Peste o sută de credincioși bucureșteni au participat, în această dimineață, la hramul bisericii „Bucur Ciobanul” din centrul Capitalei. Mulți dintre ei nu au încăput în minusculul locaș de cult, dar au îndurat vremea destul de rece pentru a-i cinsti și a se ruga Sfinților Ierarhi Atanasie și Chiril, ocrotitorii bisericii. Părintele paroh Ionuț Bărbulescu a spus că, prin lupta lor împotriva ereziilor, Sfinții Ierarhi Atanasie și Chiril ne sunt, astăzi, pildă în înfruntarea greutăților și a necazurilor:

„Greutățile și necazurile pe care ei le-au avut de suferit și le-au depășit cu ajutorul Bunului Dumnezeu pentru credința pe care și-au mărturisit-o cu atâta înțelepciune au fost mult mai grele decât greutățile și necazurile noastre de astăzi. Apoi, Sfinții Atanasie și Chiril, prin înțelepciunea lor sunt o pildă și un îndemn permanent pentru noi credincioșii de astăzi să cunoaștem și să împlinim învățătura Mântuitorului Hristos”, a spus Părintele Ionuț Bărbulescu, parohul bisericii „Bucur Ciobanul” din Capitală.

Situată în vecinătatea Mănăstirii „Radu Vodă”, biserica „Bucur Ciobanul” a fost salvată de la demolările din perioada comunistă. În ultimii ani, lăcașul de cult a trecut printr-un amplu proces de consolidare și restaurare.

Comentarii Facebook


Știri recente