Hram și sfințire de pictură în Parohia „Buna Vestire” din Adjud

IPS Ciprian D4a

Sute de credincioși au participat, sâmbătă, 25 martie 2017, la hramul Parohiei Buna Vestire din orașul Adjud, județul Vrancea.

Bucuria sărbătorii a fost sporită de prezența, în mijlocul lor, a Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, care a sfințit pictura bisericii parohiale și a binecuvântat lucrările efectuate la exteriorul locașului de cult, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

În continuare, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de clerici ai Eparhiei.

Protoiereul Protopopiatului Panciu, Vasile Dabija, protosinghelul Isidor Iacob, duhovnicul Mănăstirii Sihastru, preotul paroh Gheorghiță Olar și alți clerici din împrejurimi au slujit împreună cu Arhipăstorul lor.

Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice la strană.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit diacon pe absolventul de Teologie Ioan Șolea, consilier eparhial la Sectorul Pastoral-Misionar.

La finalul slujbei, chiriarhul locului a rostit un cuvânt în care a vorbit despre semnificația praznicului Bunei Vestiri și despre personalitatea Maicii Domnului. Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe toți cei prezenți să o cinstească pe Sfânta Fecioară Maria, cea care s-a învrednicit să-L poarte în pântecele ei pe Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul Iisus Hristos, fiind rugătoare și mijlocitoare pentru noi înaintea Tronului ceresc.

În semn de apreciere a eforturilor depuse pentru înfrumusețarea locașului de rugăciune, mai mulți binefăcători au primit Hrisovul de binecuvântare Sfântul Mucenic Sava de la Buzău și o icoană reprezentând pe Maica Domnului.


Biserica Buna Vestire din Adjud a fost ridicată în perioada 1997-2007, prin osteneala preotului Dodică Fusaru, cu sprijinul enoriașilor și prin contribuția unor oameni de bine din oraș și din afara granițelor țării.

De aproape patru ani de zile, comunitatea parohială este păstorită de preotul Gheorghiță Olar care a reușit să finalizeze pictura sfântului locaș, începută în 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente