Hram | PS Nicodim s-a rugat împreună cu obștea Mănăstirii Vodița în ziua sărbătorii Sf. Antonie cel Mare

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit miercuri la Mănăstirea Vodița, cu prilejul hramului secundar al așezământului: sărbătoarea Sfântului Antonie cel Mare.

Ierarhul a oficial Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Numeroși credincioși au participat atât la ceremonialul liturgic din 17 ianuarie 2018, cât și la slujba vecerniei din ajunul hramului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de o parte din protopsalţii Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Biserica Mănăstirii Vodiţa este un monument istoric şi arhitectural din Oltenia, fiind cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar.

Cel dintâi aşezământ a fost o mănăstire de călugări întemeiată între anii 1364-1370 de Sfântul Nicodim pe cheltuiala voievodului Tării Româneşti, Vlaicu-Vodă. A fost restaurată de Radu cel Mare în jurul anului 1500 şi de Cornea Brăiloiu în 1689, dar a cunoscut o perioadă de decădere după războiul austro-turc din 1718.

Mănăstirea Vodiţa a fost reînfiinţată în anul 1990, când s-a început restaurarea ei şi construirea unui corp de chilii.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente