Hram la Slătioara | IPS Pimen a oficiat Sfânta Liturghie

IPS Pimen - Sf Impăraţi COnstantin şi Elena 2017 (13)

În ziua sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Slătioara, Protopopiatul Fălticeni. Slujirea arhierească a fost prilejuită de hramul lăcaşului de cult ocrotit de Împăraţii întocmai cu Apostolii.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită în biserica mare a parohiei, iar răspunsurile la strană au fost oferite de corul satului, dirijat de presbitera Elena Bostan. Majoritatea sătenilor prezenţi în biserică purtau costume naţionale, împodobind prin ţinuta lor frumuseţea sărbătorii, a transmis Doina Ciobanu, Reporter Trinitas TV.

Biserica parohială din Slătioara este un locaş ortodox, ridicat prin munca voluntară a preoţilor şi credincioşilor din sat şi din comună Râşca. Piatră de temelie a fost aşezată în 11 septembrie 1980, iar biserica a fost târnosită în 11 septembrie 1988.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…