Hram la Sita Buzăului. PS Andrei a oficiat Sfânta Liturghie

PS Andrei - Hram la Sita Buzăului (2)

Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat duminica aceasta Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Schimbarea la Față” din Sita Buzăului, Județul Covasna, informează site-ul oficial al Eparhiei. Slujirea arhierească a fost prilejuită de hramul aşezământului monahal.

Alături de Episcopul Andrei a slujit un sobor format din preoți și diaconi din Eparhie.

La eveniment au fost prezenți numeroși credincioși din localitățile apropiate, dar și din județele învecinate.

În omilia rostită cu acest prilej, Ierarhul a vorbit despre semnificaţiile duhovniceşti ale acestei sărbători.


Mănăstirea cu hramul „Schimbarea la Față” a luat fiinţă în anul 1997. În toamna anului 2000, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, pe atunci Episcop al Covasnei şi Harghitei, a dat binecuvântare părintelui duhovnic Ghenadie Trif, având metania în mănăstirea Frăsinei-Vâlcea, să întemeieze pe aceste meleaguri o mănăstire de maici cu viaţă de obşte.

În anul 2002, Chiriarhul pune piatra de temelie pentru o biserică din cărămidă. Prima slujbă în această biserică a fost oficiată în luna decembrie a anului 2004.

Biserica este construită pe un plan triconic, cu o singură turlă, cea a Pantocratorului. Absidele laterale şi cea din Sfântul Altar sunt în formă de emisferă. Pridvorul este deschis, format din trei arce, dintre care cel central este accentuat. Iconostasul este sculptat în lemn de tei.

În fiecare an, mănăstirea este loc de pelerinaj pentru numeroşii credincioşi din judeţele Covasna, Braşov, Buzău şi din întreaga ţară, în special la sărbătoarea hramului „Schimbarea la Faţă”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…