Hram la Seminarul din București. „Dragostea față de Dumnezeu” este cel mai important lucru de învățat din viața Sfântului Grigorie Teologul, potrivit PS Timotei Prahoveanul

„Din viața Sfântului Grigorie Teologul, în primul rând ar trebui să învățăm dragostea față de Dumnezeu”, le-a spus PS Timotei Prahoveanul seminariștilor și credincioșilor prezenți la slujba Sfintei Liturghii oficiate cu prilejul cinstirii ocrotitorului spiritual al Seminarului Teologic din București.

Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București și-a serbat joi ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Grigorie Teologul, Arhiepiscopul Constantinopolului. Cu acest prilej, elevii și profesorii seminarului s-au rugat în Biserica Mănăstirii Radu Vodă împreună cu PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preasfinția Sa le-a atras atenția elevilor asupra măreției slujirii preoțești, pentru care nimeni nu este pregătit suficient:

„Nimeni din această lume, oricât s-ar considera de bun și oricâte merite ar putea avea, nu este de fapt vrednic să vină, să se apropie și să slujească Împăratului Slavei”, a spus PS Timotei, potrivit Radio Trinitas.

Ierarhul i-a îndemnat în acest sens să caute „prietenia cu Dumnezeu și cu oamenii aleși”, făcând referire la prietenia dintre Sfântul Grigorie Teologul și Sfântul Vasile cel Mare:

„Ei au cunoscut două drumuri: al Bisericii și al școlii. L-au iubit pe Dumnezeu și au iubit înțelepciunea, nu doar pentru a fi ei înțelepți, ci pentru a învăța pe alții, pentru a fi lumină într-o lume care are nevoie de aceasta”.


Sfântul Grigorie Teologul s-a născut în jurul anului 328 în Capadocia, provincie situată în Turcia de astăzi. A fost hirotonit episcop de Sfântul Vasile cel Mare pentru cetatea Sasima, iar mai târziu a devenit Arhiepiscop al Constantinopolului.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente