Hram la Schitul „Sfântul Mina” – Borleşti, judeţul Neamţ

Schitul Sfântul Mina din localitatea Borleşti, judeţul Neamţ, ce aparţine de Mănăstirea Nechit, şi-a serbat astăzi, 11 noiembrie 2015, hramul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Arhimandritul Nichifor Horia, Exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor, ca delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, după cum ne-a relatat Constantin Ciofu, redactor la Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.

Răspunsurile la strană, atât la Sfânta Liturghie, cât şi la Privegehrea din ajunul sărbătorii, au fost oferite de un grup psaltic din Iaşi, dirijat de tânărul teolog Dragoş Chelariu. După citirea Sfintei Evanghelii, părintele Nichifor Horia a adresat un cuvânt în care a vorbit despre viaţa Sfântului Mare Mucenic Mina, apreciind evlavia pelerinilor faţă de acest sfânt. Un cuvânt prilejuit de această sărbătoare a ţinut şi arhimandritul Zenovie Grigorie, stareţul Mănăstirii Nechit, care a apreciat lucrarea desfăşurată de ieromonahul Nicodim Bărbuţă, egumenul Schitului Sfântul Mina.

La rândul său, Părintele egumen Nicodim a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan pentru că l-a delegat pe arhimandritul Nichifor la hramul aşezării monahale din apropierea satului Borleşti, precum şi părintelui Zenovie Grigore, pentru sprijinul pe care l-a acordat până în prezent. Credincioşii au participat apoi la o agapă frăţească, oferită prin dragostea obşii monahale şi a apropiaţilor schitului.

La Schitul Sfântul Mina se află în construcţie o biserică nouă, din zid, în prezent sfintele slujbe fiind oficiate în paraclisul de iarnă, construit din bârne de lemn.

Comentarii Facebook


Știri recente