Hram la Schitul Măgureni și la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla din Hațeg

Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Schitul „Schimbarea la față a Domnului”, din localitatea Măgureni, județul Hunedoara, cu ocazia hramului. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Nicolae Volintiru, pe seama bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Bănița, Protopopiatul Petroșani, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La final, Preasfințitul Gurie a scos în evidență, în cadrul cuvântului de învățătură, rolul și importanța preotului într-o parohie. „Preotul este cel care trebuie să fie alături de credincioși atât în momentele de bucurie, cât și în cele de tristețe și de încercare”, a arătat ierarhul.

De asemenea, PS Episcop Gurie a fost prezent în mijlocul credincioșilor din orașul Hațeg unde a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, cu prilejul serbării ocrotitoarei spirituale a acestui lăcaș de închinare. În cuvântul de învățătură de la sfârșitul Sfintei Liturghii, ierarhul a vorbit despre rolul și importanța participării la Sfintele Slujbe săvârșite în cadrul Bisericii: „Creștinii trebuie să fie ca fecioarele cele înțelepte pe care Mântuitorul Hristos le-a găsit rugându-se și priveghind”.

Comentarii Facebook


Știri recente