Hram La Parohia ‘Sfântul Apostol Andrei’ – Newcastle, Australia

Parohia ‘Sfântul Apostol Andrei’ și-a sărbătorit hramul, duminică, 5 decembrie. Comunitatea ortodoxă romanescă de la Newcastle, statul New South Wales, Australia, a avut în mijlocul ei pe Preasfințitul Episcop Mihail, care a slujit Sfânta Liturghie, împreună cu Preacucernicul Preot Theodor Postelnicescu, parohul acestei comunități, informează roeanz.com.au.

După Sfânta Liturghie, a urmat parastasul pentru eroii care au căzut pentru unitatea neamului românesc și Te Deum-ul în cinstea Zilei Naționale a României (1 Decembrie), iar în cuvântările care s-au ținut la sfârșit, s-a subliniat importanta Zilei Naționale pentru toți românii din lumea întreaga.

A urmat apoi o agapă frățească, la care au luat parte toți cei prezenți. Parohia românească ‘Sfântul Apostol Andrei’ slujește în Biserica rusească cu hramul ‘Sfântul Nicolae’ din Newcastle.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…