Hram la Parohia „Sfânta Vineri – Drumul Taberei”

Sfântul Mucenic Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, a fost cinstit duminică, 27 septembrie 2015, şi la Parohia Sfânta Vineri – Drumul Taberei care şi-a sărbătorit cel de-al doilea hram.

Sărbătoarea hramului a început sâmbătă seara prin oficierea Slujbei Vecerniei unită cu Litia și citirea Acatistului Sfântului. La final, părintele paroh Nicolae Burlan a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a prezentat viaţa şi activitatea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, informează site-ul oficial al Protoieriei Sector 6 Bucureşti.

În ziua sărbătorii, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Pr. Mihai Aurel, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor a făcut parte şi Pr. Costel Burlacu, Protoiereu al Protopopiatului Sector 6 Capitală. La sfârșitul slujbei, Pr. Mihai Aurel a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică rânduită a se citi la Sfânta Liturghie şi a evidenţiat contribuția adusă limbii române de către Sfântul Mucenic Antim Ivireanul.

Preacucernicia sa a felicitat pe Pr. Paroh Nicolae Burlan pentru inițiativa și efortul de a ridica o adevărată catedrală în Sectorul 6 și a transmis preoților și credincioșilor acestei parohii înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente