Hram la parohia ‘Sf. Arh. Mihail și Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare și Sfânt’-Praga 5

Duminică, 6 noiembrie 2011, la parohia ortodoxă de limba română din Praga 5, Republica Cehă, a avut loc sărbătorirea hramului bisericii. A fost aleasă această zi pentru a da posibilitatea la cât mai mulți credincioși să ia parte la săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești, în situația în care anul acesta data de 8 noiembrie este într-una din zilele lucrătoare.

Liturghia săvârșită de către Mitropolitul Krystof al Cehiei și Slovaciei a fost precedată de sfințirea primelor 13 icoane ale Catapetesmei, dintr-un proiect care prevede împodobirea completă a acesteia; icoane lucrate la atelierul de Artă Bisericeasca al Facultatii de Teologie ‘Justinian Patriarhul’, din Bucuresti, sub indrumarea Conf. Dr. Constantin Apostol, precum si a icoanelor Praznicelor Imparatesti de peste an, pictate de catre dl. Cornel Pop, tanar pictor roman, casatorit si stabilit in Praga, acestea din urma urmand a fi asezate spre inchinare, credinciosilor, la momentele sarbatoririi acelor Praznice.

Dupa Sfanta Liturghie si slujba de multumire insotita de inconjurarea bisericii, a avut loc Agapa deja indatinata, la care au luat parte credinciosii impreuna cu sfintitii slujitori si oficialitatile prezente, in duhul adevaratei comuniuni fratesti ortodoxe.

Parintele paroh Andrei Danciu a primit din mana Mitropolitului Krystof o Cruce, ca incurajare pentru a continua efortul si lucrarile deja incepute acolo pentru mantuirea credinciosilor veniti la munca si-n aceasta tara si care sunt incredintati pastoririi sale.

Comentarii Facebook


Știri recente