Hram la Parohia „Înălțarea Domnului” din Curtea de Argeș. IPS Calinic i-a binecuvântat pe credincioşi

Parohia cu hramul Înălțarea Domnului din municipiul Curtea de Argeș și-a sărbătorit în 25 mai 2017 hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Calinic, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Chiriarhul Eparhiei le-a vorbit celor prezenți despre atitudinea Sfinților Apostoli pe care aceștia au avut-o după Înălțarea Domnului, plecând cu bucurie spre biserică lăudând și binecuvântând pe Dumnezeu.

Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au primit cu mare bucurie vestea că la aniversarea a 500 ani de la sfințirea Catedralei construită de Sfântul Neagoe Vodă Basarab, monahul Pafnutie, cunoscut drept Pârvu Mutu Zugravu, va fi proclamat ca sfânt.

În continuare, a fost săvârșită slujba parastasului pentru toți binefăcătorii bisericii care au trecut la Domnul, dar și pentru eroii argeșeni.

Evenimentul de astăzi a fost unul deosebit pentru această parohie din municipiul Curtea de Argeș, întrucât s-au împlinit 16 ani de când a fost pusă piatra de temelie la noua biserică.

Cu această ocazie, în timpul Sfintei Liturghii, diaconul Iacob Marian Florin, managerul Spitalului de Psihiatrie Sf. Maria din Vedea, a fost hirotonit preot.

Comentarii Facebook


Știri recente