Hram la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul – Antonești, comuna Corbeni

Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul – Antonești, din comuna Corbeni, județul Argeș și-a sărbătorit marți, 24 iunie 2014, hramul. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul închinat Sfântului Iov aflat în incinta așezământului monahal.

Mănăstirea cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbașu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor. După anul 1989 la inițiativa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic au început lucrările de reconstruire care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfințită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Lângă biserică s-a ridicat în perioada 2000 – 2004, un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat paraclisul închinat Sfântului și Dreptului Iov. Această lucrare a fost executată în condiții extrem de grele de Sectorul Economic și Construcții al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, coordonat de Părintele Consiler, Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim.

Mănăstirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traversează comuna Corbeni, frumoasa așezare monahală fiind așezată foarte aproape de Barajul Vidraru și de traseul montan Transfăgărășan.

Comentarii Facebook


Știri recente