Hram la Mănăstirea Rătești. Sfântul Epifanie a strălucit mai ales prin zelul său misionar pentru apărarea dreptei credințe, spune IPS Ciprian

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului, paraclisul din incinta Centrului social-filantropic Sfânta Elisabeta de la Mănăstirea Rătești și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

La final a fost oficiată slujba Parastasului pentru Arhiepiscopul Epifanie Norocel și pentru ctitorii și viețuitorii așezământului monahal, trecuți la cele veșnice. Răspunsurile la strană au fost oferite de psalții Catedralei Voievodale Adormirea Maicii Domnului din Buzău.

La sărbătoarea hramului din 12 mai 2017 au participat maica stareță, stavrofora Ghelasia Tănase, și celelalte monahii din mănăstire, precum și numeroși credincioși.

În cuvântul său, chiriarhul locului a vorbit despre viața și activitatea Sfântului Ierarh Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului, un mare părinte al Bisericii din secolul al IV-lea.

Înaltpreasfinția Sa a precizat că Sfântul Epifanie s-a dovedit a fi un foarte bun păstor, implicându-se în toate componentele vieții bisericești, dar a strălucit mai ales prin zelul său misionar pentru apărarea dreptei credințe. El a luptat împotriva ereziilor și a celor care susțineau învățături străine Bisericii lui Hristos.

Cu acest prilej, IPS Ciprian l-a prezentat pe părintele Alexandru-Paul Bârsan, noul preot slujitor de la Mănăstirea Rătești.


În urmă cu trei ani, locașul de cult și chiliile din incinta istorică a Mănăstirii Rătești au fost grav afectate de alunecările de teren. De aceea, obștea monahală a fost nevoită să se mute în Centrul social-filantropic Sfânta Elisabeta din vecinătate, care este format din două corpuri de clădire, dispuse de-a dreapta și de-a stânga paraclisului cu hramul Sfântul Ierarh Epifanie.

Comentarii Facebook


Știri recente