Hram la Mănăstirea Moisei. Mii de credincioși au adus cinstire Fecioarei Maria

Mănăstirea Moisei din jud. Maramureș și-a sărbătorit în 15 august 2017 ocrotitoarea. Cu acest prilej, mii de credincioși s-au rugat Născătoarei de Dumnezeu în timpul manifestărilor religioase.

 În ajunul sărbătorii, PS Iustin al Maramureșului și Sătmarului a oficiat slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii cu hramurile Adormirea Maicii Domnului şi Întâmpinarea Domnului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

A doua zi, Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie la care au participat aproximativ 30 000 credincioși.

 Răspunsurile la slujbă au fost oferite de Corul Arhanghelii al preoţilor din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de Pr. Dr. Petrică Covaciu.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa le-a explicat credincioșilor de ce este Maica Domnului importantă pentru viaţa credincioşilor şi mântuirea lor. Maica Domnului a fost înaintea tuturor purtătoare de Hristos, purtătoare de Dumnezeu, purtătoare de har, aşa o şi numeşte îngerul lui Dumnezeu, Gavriil. Fecioara smerită şi ascultătoare primeşte taina lui Dumnezeu cu evlavie şi recunoştinţă şi aduce în lume pe Cel Preaînalt.


Mănăstirea Moisei are o istorie străveche, iar ca dată de referinţă se aminteşte anul 1599, când a fost ridicată biserica de lemn monument istoric, de un călugăr pe nume Iosif.

Comentarii Facebook


Știri recente