Hram la Mănăstirea Cămârzani, jud. Suceava

Sărbătoarea Nașterea Maicii Domnului a fost un prilej de înălțare duhovnicească şi pentru Mănăstirea Cămârzani care şi-a sărbătorit ocrotitoarea.

Cu acest prilej, obștea monahală l-a avut în mijlocul său pe Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuților, care a slujit Sf. Liturghie în sobor arhieresc.

Alături de credincioșii din comună, veniți în număr mare la mănăstire, au fost stareți si starețe din mânăstirile bucovinene, precum şi închinători din ţară pentru care Mânăstirea Cămârzani e locul de suflet.

Slujba s-a oficiat în Paraclisul de vară al așezământului, iar strana a dat răspunsurile liturgice şi a împodobit frumusețea sărbătorii prin corul măicuțelor.

La momentul cuvenit din Sfânta Liturghie s-a oficiat si o hirotonie in preot.

Cuvântul Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen a subliniat prezenţa Maicii Domnului în fiecare clipă a vieții noastre, ca exemplu de ascultare şi dragoste deplină faţă de Dumnezeu.

Agapa creștină, oferită tuturor închinătorilor care au participat la Sfânta Liturghie, a finalizat ziua de hram la Mănăstirea Cămârzani.

Comentarii Facebook


Știri recente