Hram la Forlì, Italia: Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a vizitat parohia

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania s-a aflat sâmbătă alături de comunitatea ortodocșilor români din Forlì, Italia, care și-a serbat ocrotitorul, pe Sf. Ier. Grigorie Teologul.

Cu această ocazie, ierarhul s-a întâlnit, în cadrul unei ședințe pastorale, cu preoții din Protopopiatul Emilia Romagna II.

Întrunirea a fost urmată de slujba Vecerniei, oficiată de ierarh, și de o convorbire duhovnicească a Preasfinției Sale cu credincioșii parohiei.

Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei a spus că Dumnezeu, prin oameni smeriți, și-a arătat milostivirea Sa și și-a revărsat binecuvântările Sale asupra întregii creații.

„Smerenia este cununa virtuților, podoabă a sfinților și prin ea se manifestă starea firească a sufletului care îl poartă pe Hristos. A fi smerit înseamnă să accepți ceea ce-ți trimite și îngăduie Dumnezeu. Cel smerit se consideră nevrednic de toate bunătățile primite de la Domnul, dar având nădejde în El, primește cu bunăvoință tot ceea ce Domnul îi rânduiește”, a spus ierarhul.

Preasfinția Sa a mai subliniat că omul, preocupat de cele omenești, nu mai dorește să se facă părtaș la viața cea veșnică, primită prin Trupul și Sângele Domnului, ci se gândește la cele de jos, îngrijindu-se, fără ca măcar să înțeleagă aceasta, de propria sa moarte.

Taina Mântuirii devine străină omului care nu înțelege că Dumnezeu cel nevăzut și inaccesibil se întrupează pe pământ, făcându-se asemenea nouă, oferindu-ne posibilitatea ca noi să devenim asemenea Lui.

PS Atanasie de Bogdania a vizitat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, Parohia Forlì, Italia. Sursa foto: Theofania.ro

Parohia din Forlì este păstorită de Părintele Florin Haniș.

Sursa foto: Theofania.ro

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente