Hram la ctitoria Sf. Nicodim de la Tismana. IPS Irineu a liturghisit la sărbătoarea aşezământului monahal gorjean

Hram Tismana (1)

În ziua Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Tismana şi-a sărbătorit ocrotitoarea. La acest moment de mare sărbătoare, Mitropolitul Olteniei a oficiat Sfânta Liturghie şi a adresat o omilie credincioşilor prezenţi, informează Vasile Gogonea, Arhiepiscopia Craiovei.

Tematica centrală a predicii Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu a fost sfinţenia Maicii Domnului.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este cinstită în Biserica noastră cu cântări de laudă, de preamărire pentru că ea este aceea care s-a învrednicit prin faptele ei, prin viaţa ei curată, prin râvna ei şi prin dragostea ei faţă de Dumnezeu, ca să primească în pântecele ei pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, a evidenţiat Ierarhul.

Dobândirea sfinţeniei de noi oamenii în vederea mântuirii a fost un alt subiect tratat în omilia sa. Apropierea de păcat, a evidenţiat ierarhul, ne distanţează de Împărăţia Cerurilor. Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a explicat că odată cu distanţarea de sfinţenie a omului se produce în firea sa o schimbare în rău, în aşa fel încât boala şi durerea se sălăşluiesc în omul păcătos, iar el îşi apropie sfârşitul în moarte.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic al Catedralei mitropolitane Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente