Hram la Cenicientos. PS Timotei i-a gratificat pe susținătorii mănăstirii românești din inima Spaniei

Mănăstirea românească situată în Cenicientos, la 95 km de Madrid, are hramurile „Naște­rea Domnului” și „Soborul Maicii Domnului”. 

Hramul așezământului a fost serbat prin Liturghia oficiată de Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei sâmbătă, în a doua zi de Crăciun.

Ierarhul a oferit la final distincții susținătorilor mănăstirii.

În semn de recunoștință și mulțumire, PS Timotei a conferit Stavroforei Serafima Beko, stareța mănăstirii, și Rasoforei Melania Lazea „Crucea Eparhială”. Celor ce s-au implicat din punct de vedere edilitar încă de la înființarea mănăstirii de la Cenicientos le-a acordat Ordinul „Sfântul Iacob cel Mare”, iar credincioșilor care susțin mănăstirea le-a oferit „Diploma de Excelență”, notează Episcopia Spaniei și Portugaliei.

Cuvântul rostit de ierarh la slujba de hram a fost centrat pe Maica Domnului.

„Nu putem să vorbim despre Mântuitorul fără să vorbim de Maica Sa, și nici de Maica Domnului nu putem să vorbim fără să vorbim de Domnul Iisus Hristos. Doar mamele știu cât de legate sunt de copii și copiii de mame”, a subliniat PS Timotei.

„La toate icoanele Maicii Domnului, puține fac excepție, se află cu Pruncul Iisus în brațe. Mereu ea ni-L arată, parcă ar dori să ne spună: Pe El să-L ascultați! El a fost Cel care a sfințit-o, El a făcut-o pe Fecioara Maria al doilea Cer”.

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, obștea Mănăstirii Cenicientos a oferit daruri celor 76 de vârstnici cazați la un centru local de îngrijire.

În Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei există patru așezăminte monahale.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente