Hram la cea mai recent înfiinţată mănăstire din Arhiepiscopia Dunării de Jos: în imagini

Arhiepiscopul Dunării de Jos a liturghisit sâmbătă la hramul Mănăstirii Sfântul Pantelimon din staţiunea Lacu-Sărat, cea mai recent înfiinţată mănăstire din Eparhie.

Mănăstirea Lacu-Sărat şi-a început activitatea la 27 iulie 1996, când Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sfinţit locul şi a pus piatra de temelie a bisericii.

Biserica a fost sfinţită în data de 27 iulie 1999. Lăcaşul de cult este realizată din lemn, în stil maramureşean, cu o turlă-clopotniţă de 24 metri.

Liturghie arhierească

Cu prilejul hramului, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară.

La sărbătoarea mănăstirii brăilene a participat și un grup de africani din Congo, Camerun, Ciad și Coasta de Fildeș, aflat în această perioadă la Galați la diverse programe de cercetare și studii post universitare.

Tinerii s-au arătat fascinați și impresionați de frumusețea Ortodoxiei și și-au manifestat dorința de a cunoaște cât mai mult din tradițiile și obiceiurile poporului român.

La final, ierarhul Dunării de Jos a binecuvântat muzeul etnografic, reamenajat în ultima perioadă în noul corp al aşezământului monahal, care cuprinde obiecte autentice populare românești, mobilier, ceramică, obiecte de uz casnic, țesături de interior, costume tradiționale, meșteșuguri, dar și o colecție deobiecte și accesorii școlare semnificative din istoria învăţământului românesc.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente