Hram la Catedrala Episcopală din Melbourne

Cu prilejul sărbătorii Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, în data de 29 iunie 2011, catedrala episcopală din Melbourne și-a sarbatorit ocrotitorii spirituali. Potrivit roeanz.com.au, duminica 3 iulie, s-a ținut hramul parohiei datorită faptului că au putut sa fie prezenți la Sfanta Liturghie un numar mare de credinciosi ortodocși din Melbourne.

Dupa cuvantul de invatatură, Preasfintitul Parinte Mihail a prezentat comunității românești ortodoxe din Melbourne cele trei proiecte administrative la cele trei proprietati romanesti ortodoxe din oras, cerând sprijinul comunitatii pentru:

– susținerea cu donații pentru începerea lucrărilor de înnoire a acoperișului la Catedrala ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’, proiectul și aprobările pentru care a ostenit Consiliul Parohial fiind în faza finală;

– susținerea cheltuielilor la noua parohie românească ‘Sfântul Apostol Toma’, care a achiziționat o proprietate cu un credit bancar;

– susținerea cheltuielilor pentru amenajarea unei capele la reședința episcopală din Melton, pentru a-și începe slujirea la aceeași locație și Manăstirea ‘Izvorul Tamaduirii’.

În încheirea cuvântului, Preasfințitul Episcop Mihail a subliniat prezența la aceasta sărbatoare a comunitatii românești din Melbourne a domnului Consul General Floricel Mocanu de la Sydney și a domnului Consul Onorific Nicolae Cojocaru, din Melbourne.

P.C.Parinte Dumitru Coman, parohul bisericii și vicarul administrativ al Episcopiei a mulțumit tuturor pentru prezența, amintind că la această sarbatoare s-au implinit trei ani de la întronizarea Preasfințitului Mihail.

Comentarii Facebook


Știri recente