Hram la Calapodești în Duminica Sfinților Români

Pelerinii din zona Bacăului, dar și din alte părți ale țării au venit ieri, 22 iunie 2014, în număr mare la Mănăstirea Calapodești pentru a participa la sărbătoarea hramului acestei așezări monahale, informează „Ziarul Lumina”.

A devenit o tradiție ca în Duminica a II-a după Rusalii, a Sfinților Români, oamenii să-și îndrepte pașii spre Calapodești, unde de mai mulți ani se ridică o măreață biserică cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, prin strădania protos. Pahomie Parfene, starețul Mănăstirii Calapodești, și a obștii pe care o păstorește. Programul liturgic dedicat hramului a început sâmbătă seara cu slujba Privegherii, oficiată de ieromonahul Teofan Mandache de la Mănăstirea „Cinstirea Sfintei Icoane Prodromița de la Muntele Athos” – Hârșova din județul Constanța, alături de un sobor numeros de preoți. Ieri-dimineață, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de 12 preoți veniți din mai multe părți ale Eparhiei Romanului și Bacăului. „La Sfânta Liturghie, oficiată în paraclisul de vară închinat Sfinților Români, au participat foarte mulți credincioși. Am rămas impresionat de numărul pelerinilor care au venit să se roage împreună cu noi la acest ceas de sărbătoare. Mulți oameni din zona Oneștiului au venit îmbrăcați în costume naționale. Ei au spus că ziua României ar trebui să fie sărbătorită în Duminica Sfinților Români. Predica prilejuită de această sărbătoare a fost ținută de pr. Adrian Alexandrescu de la Parohia Dealu Morii, care a menționat că sfinții sunt mijlocitori înaintea lui Dumnezeu”, a relatat protos. Pahomie Parfene, care a menționat că în prezent este montată schela pentru lucrările de finisare la biserica așezării monahale ce a îmbrăcat ieri straie de sărbătoare.

Zi de sărbătoare în Parohia Sascut-Sat

Parohia Sascut-Sat, așezată pe dealul satului Schineni, Protopopiatul Sascut, județul Bacău, și-a serbat ieri al doilea hram. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de pr. Ioan Negoiță, protopop al Protopopiatului Sascut, alături de un sobor de preoți. La final a fost oficiat Parastasul pentru ctitorii lăcașului de închinăciune. La slujbele dedicate hramului au participat numeroși credincioși, mulți dintre ei primind Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos după ce s-au spovedit.

Comentarii Facebook


Știri recente