Hram la biserica parohiei românești din Nürnberg

Biserica parohiei ortodoxe romanesti din Nürnberg, Germania si-a sarbatorit ocrotitorul, ieri, 30 octombrie, pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, izvoratorul de mir. PS Sofian Brasoveanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei ortodoxe romane a Germaniei, Austriei si Luxemburgului a savarsit Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, după cum ne-a precizat Pr. Ionuț Păun, corespondent Basilica în Germania.

La Sfanta Liturghie a participat un mare numar de credinciosi, o parte dintre ei veniti si din tara noastra. Pe langa sarbatoarea hramului, credinciosii romani au sarbatorit si 30 de ani de la infintarea parohiei ortodoxe romanesti din Nürnberg, in octombrie 1981. Primul preot care a slujit in parohie a fost parintele Basarab Mircea de la parohia „Nașterea Domnului’ din Munchen.

Dupa savarsirea Sfintei Liturghii toti credinciosii au participat la o agapa oferita de Mitropolie, apoi a avut loc un mic program artistic intitulat „Patinoarul cu pitici”. La acesta au participat toti copiii parohiei cu varsta intre 2 si 6 ani. Programul a fost pregatit si oferit tuturor participantilor de catre doamna Daniela Scholz Craciun, absolventa de Germanistica, Teologie si Jurnalism. Aceasta scrie lirica si proza bilingva, romano-germana. Volumul prezentat in cadrul programului s-a nascut din experienta proprie a autoarei in calitate de mama si reprezinta debutul sau in sfera literaturii pentru copii.

La biserica Sfantul mare mucenic Dimitrie din Nürnberg se afla si sediul eparhial al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord. Mitropolia a fost infiintata in anul 1993, iar primul episcop a fost IPS Serafim Joanta.

Comentarii Facebook


Știri recente