Hram la biserica bucureşteană Sfântul Mercurie. „Nu a fost mărturisitor doar prin martiriu”

Biserica Sf. M. Mc. Mercurie din cartierul bucureştean Titan şi-a cinstit joi ocrotitorul. În patrimoniul lăcaşului de cult se află şi un fragment din moaştele sale.

Racla cu moaştele Sfântului Mare Mucenic Mercurie a fost așezată spre închinare într-un loc amenajat în fața bisericii.

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de mai mulţi clerici, conduşi de părintele protosinghel Vasile Pîrjol, starețul Mănăstirii Cernica.

Părintele Florin Nectarie Busuioc, Protopopul Protoieriei Sector 3 Capitală, a subliniat la Trinitas TV că Sfântul Mare Mucenic Mercurie „nu a fost mărturisitor doar prin martiriu”.

„Am avut bucuria să îl prăznuim pe Sfântul Mare Mucenic Mercurie care a trăit în secolul al treilea şi care prin binecuvântarea lui Dumnezeu a rânduit să aibă sfintele sale moaşte într-o biserică închinată lui în Sectorul al III-lea al Capitalei”.

„În această perioadă în care suntem greu încercaţi să îi avem ocrotitori şi nădejde la aceşti sfinţi. Sfântul Mare Mucenic Mercurie a fost întărit în credinţă prin mai multe întâlniri cu îngerul Domnului care l-a chemat la nădejde să îndrăznească că cel pe care Îl mărturiseşte acesta îi va purta de grijă şi îl va tămădui”.

„Suntem convinşi că toţi cei care au venit cu credinţă fierbinte şi s-au rugat Sfântului Mare Mucenic Mercurie fiecare dintre ei primeşte binecuvântarea lui Dumnezeu şi întărirea sfântului şi sănătate sufletului şi trupului”.

„Sfântul Mare Mucenic Mercurie nu a fost mărturisitor doar prin martiriu, ci şi prin trăirea credinţei lui în modul cel mai concret prin participarea la Sfânta Liturghie şi prin mărturisirea în viaţa lui indiferent că făcea parte din elita armatei romane. El a ştiut să-şi mărturisească credinţa, să trăiască prin rugăciune şi nădejde fierbinte în Dumnezeu”, a precizat Părintele Protopop Florin Busuioc.

La finalul slujbei, parohia a oferit credincioșilor 600 de pachete cu hrană.

Biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Mercurie” a fost construită între anii 2003 și 2004, iar lucrările la pictura interioară au început în anul 2007.

După încheierea lucrărilor de pictură în tehnica mozaic, biserica a fost sfinţită de Patriarhul Daniel în 5 septembrie 2021.

Foto credit: Trinitas TV / Radu Guţă

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente