Hram în Letca Nouă. „Mănăstirea lui Nifon” şi-a sărbătorit ocrotitorul

Episcopul Giurgiului a slujit marţi, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, la hramul bisericii din Letca Nouă, jud. Giurgiu. Lăcaşul de cult a fost ctitorit de Mitropolitul Primat Nifon Rusăilă. Biserica, denumită de locuitori Mănăstirea lui Nifon, a fost construită între anii 1864-1867.

În omilia rostită, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a vorbit atât despre Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, cât și despre viața  Mitropolitului Nifon Rusăilă, pe proprietatea și cu cheltuiala căruia a fost construită biserica din Letca Nouă.

În lăcaşul de cult se află o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Ea provine de la biserica veche, de lemn, a­proa­pe distrusă în bom­bar­da­men­tele din Al Doilea Război Mondial. Au scăpat neatinse, prin minune, o Sfân­tă Cruce și icoana reprezentând pe Maica Domnului; o icoană simplă, pic­tată de un meșter anonim, la început de secol XX.

Icoana a fost adusă în biserica nouă, unde se află şi acum. Foto credit: Episcopia Giurgiului

Credincioşii prezenţi la hram au adus cinstire unor fragmente din moaştele Sf. Nifon, Sf. Sabina, dar și ale Sf. Ecaterina, păstrate în sfântul locaș, precum și moaștelor Sfântului Ioan Rusul, adusă de la mănăstirea care îi poartă numele, din localitatea Slobozia, județul Giurgiu.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente