Hram în izolare la Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim. Slujbă de toată noaptea în cinstea Sf. Gheorghe

În Patriarhia Ierusalimului, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este serbat în data de 6 mai, după calendarul iulian nerevizuit, iar această sărbătoare este și hramul Reprezentanței Patriarhiei Române din orașul sfânt.

Cu acest prilej, în Biserica închinată „Sfântului Gheorghe” din incinta Reprezentanței a fost oficiată marți noapte slujba privegherii mari și Sfânta Liturghie.

Hramul s-a ținut în condițiile speciale impuse de pandemie, doar în prezența preoților și ostenitorilor bisericii, a transmis Arhim. Teofil Anăstăsoaie, superiorul Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă.

„Am săvârșit pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe cu priveghere de toată noaptea și l-am rugat să se milostivească de noi, să ne ocrotească, să mijlocească înaintea Domnului pentru ca să fim păziți și ocrotiți de toate relele și să ridice de deasupra întregii noastre țări și a întregii lumi această boală pentru a putea să ne reîntâlnim, să ne revedem în comuniune de slujbă”.

”Locurile Sfinte sunt pustii

„Locurile Sfinte sunt pustii, pelerinii nu mai pot veni, dar nădăjduim ca acest lucru să treacă”, a relatat Părintele Teofil. „Aceasta am cerut și Sfântului Mare Mucenic Gheorghe pe care l-am cinstit în mod special în acest an într-un format nou, pentru că de obicei biserica noastră era plină de pelerini și slujitori”.

Arhim. Teofil a spus că nici de la Patriarhia Ierusalimului nu a putut veni nimeni la hram.

„Am transmis Patriarhului Ierusalimului gânduri bune și ne-a încurajat să ținem slujba cu ostenitorii și cu cei de la Reprezentanță, iar apoi, când vremurile se vor îndrepta și vor putea reveni pelerinii, să facem o sărbătoare separată în care să dăm slavă lui Dumnezeu”.

„Sfântul Gheorghe să ne ocrotească și să ne ajute pe toți!”, a spus reprezentantul Patriarhiei Române. El a transmis gânduri bune tuturor celor dragi de acasă și a amintit că foarte mulți români au urmărit slujba pe pagina oficială de Facebook a Reprezentanței, unde a fost transmisă live până spre dimineață.

„I-am pomenit pe toți. Îi purtăm în brațe de rugăciune aici la Locurile Sfinte și nădăjduim să ne revedem curând”.

Foto credit: Reprezentanța Patriarhiei Române la Locurile Sfinte

Comentarii Facebook


Știri recente