Hram în cartierul gălățean Mazepa

Sfântul Luca al Crimeei a fost cinstit și de credincioșii din Arhiepiscopia Dunării de Jos, Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Galați sărbătorindu-și cel de-al doilea hram. Lăcașul de cult l-a primit ocrotitor pe ierarhul medic în urmă cu doi ani, atunci când au fost aduse la Galați sfintele lui moaște. După Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a binecuvântat policlinica amenajată în incinta centrului social care se construiește în curtea locașului de cult.

„În cinstea Sfântului Ierarh Luca, dar și spre a veni în întâmpinarea cât mai multora dintre credincioșii din parohie și nu numai, s-a zidit acest centru social. Prima parte a acestui centru este o clinică cu câteva cabinete construite aici și dotate”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

La eveniment au participat și cadre medicale voluntare care vor asigura servicii medicale de specialitate.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Ortodoxia” al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Au participat și copii din parohia Titcov, aflată în Insula Mare a Brăilei, cu care parohia gălățeană este înfrățită. Aceștia au primit cărți, dulciuri și rechizite.

Comentarii Facebook


Știri recente