Hotărâri ale Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande, 12 mai 2009

Consiliul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande în ședința din 12 mai 2009 a luat act de hotărârile Sfântului Sinod transmise Eparhiei, privind activitatea pastorală, misionară și catehetică.

Totodată a aprobat:

– înființarea a două auxiliare ale Eparhiei:

1. Uniunea femeilor ortodoxe din Episcopia Ortodoxa Română a Australiei și Noii Zeelande;

2. Uniunea tinerilor creștini ortodocși din Episcopia Ortodoxa Română a Australiei și Noii Zeelande.

– înființarea la cererea unui grup de credincioși a unei noi parohii românești cu hramul ‘Învierea Domnului’ la Adelaide, South Australia.

– identificarea unei proprietăți în statul Victoria, în care să se amenajeze ‘VATRA ROMNEASCĂ’ pentru toți românii ortodocși care trăiesc în Australia și Noua Zeelandă. Aici se va deschide mănăstirea de călugărițe ‘Izvorul Tămăduirii’, aprobată de Adunarea Eparhială din anul 2008.

Consiliul Eparhial, la propunerea Preasfințitului Părinte Episcop Mihail, a aprobat ca tot aici să se deschidă un Centru social pentru bătrâni, o tabară de vară pentru copii și să se amenajeze un cimitir.

– implementarea programului catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’ în toate parohiile românești din Episcopie.

– a luat act de instalarea unor preoți în parohiile vacante și s-au analizat soluțiile legale de obținere a vizelor religioase pentru preoții care așteaptă aprobările pentru a începe slujirea în noile parohii înființate.

– pentru bunul mers al slujirii pastoral-misionare și administrative la parohii, Consiliul Episcopal cere preoților convocarea lunară a Consiliilor Parohiale pentru a rezolva toate problemele curente ale parohiilor.

– la Parohia ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din Melbourne va fi adusă icoana Maicii Domnului, copie a icoanei ‘Prodromita’ de la Muntele Athos. Icoana a fost donată de monahii de la Schitul românesc Prodromu, la cererea Preasfințitului Părinte Mihail.

Sursa: Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande

Comentarii Facebook


Știri recente