Hirotonirea Episcopului vicar Daniil Stoenescu (Timisoara)

In Catedrala mitropolitana din Timisoara s-a desfasurat, in zilele de 31 martie si 1 aprilie curent, ceremonia sfintirii intru Episcop vicar a Arhimandritului Daniil Stoenescu Nacu, ales in aceasta demnitate de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane la 22 februarie 2001. P.S. Daniil Stoenescu, cu titulatura Partosanul, are sarcina de administrator al Episcopiei ortodoxe romane din Iugoslavia, cu resedinta la Varset.

Ceremonia a inceput dupa slujba de vecernie de sambata, 31 martie, cand s-a savarsit randuiala de chemare la arhierie, sau de ipopsifiere a Arhimandritului Daniil, in prezenta I.P.S. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, a P.S. Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, a P.S. Laurentiu Streza, Episcopul Caransebesului, a P.S. Sofronie Drincec, Episcopul romanilor ortodocsi din Ungaria, cu resedinta la Gyula, si a P.S. Lucian Mic Lugojanul, Episcop vicar. Pr. vicar Ilie Maier a dat citire textului adresat de ierarhii Mitropoliei Banatului celui chemat la arhierie. A urmat raspunsul Arhimandritului Daniil, dupa care ierarhii au semnat un proces verbal de consemnare.

Slujba de hirotonire a avut loc duminica, 1 aprilie, si a fost oficiata de ierarhii Mitropoliei Banatului, in prezenta consilierului prezidential pentru Culte Victor Opaschi, a secretarului de stat pentru Culte, Laurentiu Tanase, a secretarului de stat pentru romanii de peste hotare, Doru Vasile Ionescu, din Ministerul Informatiei Publice.

In Duminica Floriilor, la 8 aprilie 2001, la Varset a avut loc instalarea Episcopului romanilor ortodocsi, P.S. Daniil Stoenescu.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente