Hirotonii | Prin punerea mâinilor şi prin rugăciuni, PS Timotei a împărtăşit harul dumnezeiesc persoanelor alese

Biserica Ortodoxă l-a sărbătorit în 18 martie 2017 pe Sfântul Ierarh Chiril, Arhiepiscopul Ierusalimului, unul dintre participanții la sinodul al doilea ecumenic de la Constantinopol din anul 381. Sfântul a fost cinstit și la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală unde Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit Trinitas Tv.

Ierarhul a subliniat faptul că Sfântul Chiril a apărat dreapta credință într-o perioadă în care Biserica era măcinată de erezii. De asemenea, a amintit și de faptul că Sfântul Chiril a fost de două ori exilat pe nedrept, de-a lungul păstoririi ca Arhiepiscop al Ierusalimului.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a săvârșit sâmbăta aceasta două hirotonii. Diaconul Valentin George Paraschiv, reporter în cadrul Departamentului de știri al Televiziunii Trinitas, a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Dobroteasa din Protopopiatul Sector 3 Capitală. Totodată, teologul Constantin Iordăchescu a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Bălăceanca din Protopopiatul Ilfov Sud.

Mâine, în Duminica a 3-a din Postul Mare, Biserica Ortodoxă îi va prăznui pe Sfinții Mucenici Hrisant și Daria.

Foto credit: Trinitas Tv

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…