Liturghie Arhierească şi hirotonie întru preot la Philadelphia, Pennsylvania

În zilele de 16 – 17 aprilie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, a vizitat Parohia Sfânta Treime din Philadelphia, Pennsylvania. Programul vizitei a cuprins mai întâi vecernia arhierească, de sâmbătă seara, de la orele 19:00, prilej cu care Înaltpreasfinţia Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, după cum ne-a precizat Pr. Nicolai Buga.

Apoi, a doua zi, 17 aprilie 2016, în Duminică Sfintei Maria Egipteanca, începând de la orele 10.00 am, a avut loc Sfânta Liturghie Arhierească, în cadrul căreia ierarhul l-a hirotonit preot pe Părintele Diacon Timotei Avram. Alături de candidatul la preoție, au mai slujit Părintele Niculiță Pascu, de la Alba Iulia, și Părintele paroh Nicolai Buga.

La final, Părintele Arhiepiscop a ținut un cuvânt în care a evidenţiat înţelesurile celor două evanghelii care s-au citit.

„Știți că cei ce se socotesc cârmuitori ai neamurilor domnesc peste ele și cei mai mari ai lor le stăpânesc. Dar între voi nu trebuie să fie așa, ci care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru. Și care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă. Că și Fiul Omului n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească și să-Și dea sufletul răscumpărare pentru mulți” (Marcu 10, 42-45).

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a subliniat importanța virtuții creștine a smereniei și a arătat că modelul de slujire a semenilor pe care ni l-a lăsat Mântuitorul trebuie urmat de către toți creștinii, dar mai ales de către slujitorii Bisericii. Amintindu-ne că Biserica a dedicat duminica a cincea din Post Sfintei Maria Egipteanca, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre viața ei și despre faptul că ea a devenit un model de pocăință, pe care Biserica Ortodoxă ni-l pune înainte, acum în Sfântul și Marele Post al Patimilor.

Comentarii Facebook


Știri recente