Hirotonie întru diacon la Gießen, Germania

În preziua Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfințitul Serafim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului și Mitropolit Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a săvârșit alături de un sobor de preoți Taina Sfântului Maslu în mijlocul comunității românești din Gießen. Slujba a fost urmată de o discuție duhovnicească referitoare la post și importanța lui pentru creștinii din zilele noastre, informează doxologia.ro

Duminică, în cadrul Sfintei Liturghii arhierești, ÎPS Serafim a hirotonit întru diacon pe teologul Ovidiu Ioan, licențiat al Facultății de Teologie din București, doctor în Teologie al Universității din Göttingen și în prezent asistent la Catedra de Istorie Bisericească a Facultății de Teologie Evanghelică din Marburg. Alături de credincioșii parohiei, la această sărbătoare au participat colegi și studenți ai părintelui Ovidiu Ioan de la Marburg, precum și de la alte universități germane.

La predica duminicală, Înaltpreasfințitul Serafim a readus în actualitate importanța iertării pentru creștini. Tâlcuind Evanghelia zilei, care este un fragment din Predica de pe Munte a Mântuitorului, mai precis îndemnurile de după rugăciunea „Tatăl nostru” (Matei 6,14-21), ierarhul a continuat învățătura, referindu-se pe lângă iertare, la celelalte fapte pe care creștinul trebuie să le împlinească în timpul postului: să respecte rânduielile de post ale Bisericii, fără a se făli cu postul și să se roage mai mult. Acestea trebuie să se facă în smerenie, însă o smerenie înțeleaptă, mărturisitoare. Într-un mediu în care ceilalți nu postesc, creștinul nu trebuie să renunțe la post doar pentru a face pe plac celorlalți, ci să mărturisească păstrarea propriei tradiții. Totdeauna postul alimentar este însoțit de faptele milosteniei. Însă mai mult decât atât, omul care postește, respectă rânduielile bisericești, participă la sfintele slujbe și face milostenie, trebuie să împlinească aceste rânduieli cu o inimă curată și cu gând bun, fiindcă scopul tuturor ostenelilor este curățenia interioară și unirea din ce în ce mai profundă, în rugăciune, cu Hristos.

Sfânta Liturghie a fost urmată de o agapă frățească în mijlocul comunității din Gießen.

Comentarii Facebook


Știri recente