Hirotonia noului Mitropolit de Karpenision, în Atena

La Catedrala arhiepiscopală Sfântul Dionisie Areopagitul din Atena a avut loc sâmbătă, 12 martie 2016, hirotonia întru arhiereu a noului Mitropolit de Karpenision, Georgios Rebelos, informează site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe a Greciei.

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate sâmbătă de Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade, alături de alţi 14 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei, Arhimandritul Georgios Rebelos a fost hirotonit arhiereu, ca urmare a hotărârii Sfântului Sinod.

„Bazează-te pe Biserică şi ia putere de la ea. Jertfelnicul Domnului va continua să fie Alfa şi Omega în viaţa ta, fie de vei fi bucuros, fie trist, fie de vei fi aplaudat sau blamat, slujirea ta va fi întotdeauna puternic insuflată de jertfelnicul Domnului”, a spus Arhiepiscopul Ieronim, adresându-se fiului său duhovnicesc, noul Mitropolit de Karpenision.

„Rugaţi-vă ca în slujirea mea să fiu bineplăcut lui Dumnezeu şi oamenilor şi să mă arăt vrednic misiunii mele”, a spus Mitropolitul Georgios în cuvântul său.

Arhimandritul Georgios Rebelos a fost ales Mitropolit de Karpenision de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, întrunit în şedinţă extraordinară, în perioada 8 – 10 martie 2016, la Palatul Sinodal din Atena.

Noul Mitropolit de Kasrpenision s-a născut în anul 1963, în satul Kastella din Evia. În anul 1985 a absolvit Academia Pedagogică din Lamia, iar în 1993 Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii din Atena.

În luna septembrie 1994 a fost hirotonit diacon şi ulterior preot de către Preafericitul Părinte Arhiepiscop Ieronim, pe atunci Mitropolit de Teba şi Levadia. Începând cu anul 2008, a slujit ca secretar al comisiilor sinodale, iar din luna octombrie 2014 ca Secretar secund al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Comentarii Facebook


Știri recente