Hirotesii în Reşedinţa Patriarhală | Părintele Patriarh Daniel: Purtător de cruce este cineva care se osteneşte, crucea fiind expresia jertfelniciei

Purtător de cruce este cineva care se osteneşte, crucea fiind expresia jertfelniciei, a spus Părintele Patriarh Daniel joi în contextul oficierii a două hirotesii în Paraclisul istoric al Reședinței patriarhale.

Diaconul Vasile Marius Buruiană de la Sectorul Control financiar şi audit intern al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi Diaconul George Grigoriţă de la Cancelaria Sfântului Sinod au fost hirotesiţi arhidiaconi ca apreciere „pentru activitatea lor administrativă, dar şi de reprezentare în relaţii cu ceilalţi preoţi şi diaconi, dar şi în relaţii cu diferite instituţii”, după cum a spus Patriarhul României.

Preafericirea Sa a afirmat că „această cruce înseamnă o recunoaştere a ostenelilor, dar şi o încurajare pentru noi activităţi pe care se vor desfăşura prin lucrarea lor”.

Părintele Patriarh Daniel a vorbit despre însemnătatea Sfintei Cruci despre care a spus că „este expresia jertfelniciei, a iubirii lui Hristos faţă de Biserica sa, dar şi iubirea Bisericii faţă de Hristos şi faţă de oameni”, iar în Taina ei „se ascunde bucuria şi lumina Învierii”.

Foto credit: Mihnea Păduraru/Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…