Hirotesii în Paraclisul Sfântul Gheorghe al Reședinței patriarhale | Orice onoare în Biserică vine din osteneală, a spus Părintele Patriarh Daniel

Orice onoare în Biserică vine din osteneală, a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vineri în contextul oficierii în Paraclisul Sfântul Gheorghe din Reședința patriarhală a trei hirotesii: una în arhidiacon și două în iconom stavrofor.

Preoții Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal coordonator în cadrul sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române, și Teodor Gradinaciuc, consilier patriarhal la Radio Trinitas, au fost hirotesiți iconomi stavrofori, iar Diaconul Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal în Cadrul Biroului de Presă, a fost hirotesit arhidiacon.

Părintele Patriarh Daniel a vorbit despre semnificațiile acestor distincții acordate clericilor, care însemnă o recunoaștere a unor vrednicii, a muncii și activității pe care le-au desfășurat în folosul Bisericii.

În același timp înseamnă și un îndemn pentru o activitate mai intensă, mai bogată în viitor, deoarece crucea înseamnă osteneală multă și orice onoare în Biserică vine din osteneală. Onorurile care nu sunt rezultatul ostenelii, sunt într-un fel nemeritate; numai cei care s-au ostenit mult trebuie apreciați, a subliniat Preafericirea Sa.

Părintele Patriarh a precizat faptul că aceste distincții reprezintă o încurajare, dar au un rol și în activitățile de reprezentare a Bisericii în relație cu clerul din Eparhie și cu instituțiile civile, implicând un comportament adecvat care să facă cinste Bisericii.

Preafericirea Sa a mai spus că distincțiile și rangurile onorează atât persoanele care le primesc cât și comunitățile păstorite sau sectoarele de administrație, ori departamentele în care activează.

Să ne ajute Bunul Dumnezeu să avem preoți cât mai vrednici și diaconi harnici și dornici de a sluji lui Hristos și Bisericii pentru că singura bucurie adevărată este a roadelor provenite din osteneală, bucuria de a aduce bucurie altora, a concluzionat Patriarhul Daniel.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente