Hidroizolația Catedralei Mântuirii Neamului a fost finalizată

Prima zi a săptămânii a început pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului cu lucrări de betonare la radierul construcției. În partea de nord-est a șantierului a fost turnat un plot de beton pe una din grinzile principale care formează fundația. Betonul a fost turnat cu ajutorul unei pompe de beton de mare putere, care a transportat amestecul de pe malul stâng.

La această lucrare au fost folosite mai multe cifre, iar eficiența lucrării a fost sporită pentru că în incinta șantierului a fost construită o stație de betonare care realizează amestecul de beton din diferite agregate în timp util, astfel că nu există timpi morți în care echipele de muncitori să aștepte transportarea betonului. După turnarea acestei secțiuni de beton de la grindă s-a continuat cu lucrările de armare. Paralel, în celelalte zone unde armătura este aproape finalizată, echipele de dulgheri montează cofragul la armătura grinzilor pentru a se putea turna noi ploturi de beton. Este nevoie de construirea unor cofraje pentru că radierul este casetat, iar grinzile au aspectul unor pereți care se vor înălța din placa inferioară a radierului. Ingineri de la firma constructoare ne-au spus că săptămâna aceasta aproape în fiecare zi vor avea loc lucrări de betonare și la grinzile principale și secundare, dar și la placa inferioară a radierului.

„Săptămâna trecută a fost finalizată hidroizolația de plumb orizontală și verticală, a fost turnat ultimul beton de protecție, iar folia de plumb așezată pe verticală a fost acoperită cu un strat geotextil de protecție. În jur de 200 de muncitori lucrează pe timpul zilei pe șantier, iar noaptea, în jur de 50”, a declarat inginerul Vasile Crăcăoanu de la Sectorul Monumente și construcții bisericești al Patriarhiei Române pentru Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente