Harghita | Comunitatea din Bălan are un nou preot paroh

PS Andrei Bălan 3

Episcopul Covasnei şi Harghitei a slujit duminica aceasta în parohia ortodoxă din orașul Bălan II, județul Harghita, informează site-ul oficial al Eparhiei. Lăcaşul de cult are hramurile: „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” și „Sfinții Ierarhi Ilie Iorest și Sava Brancovici”.

Cu acest prilej, Chiriarhul locului a instalat un nou preot paroh pentru comunitatea din Bălan.

În omilia sa, Preasfințitul Părinte Andrei le-a vorbit credincioşilor despre rugăciune.

Evanghelia duminicală cuprinde cele trei forme de rugăciune ale Bisericii: de laudă, de mulțumire și de cerere. Mântuitorul Hristos s-a rugat pentru Sine, pentru Apostoli – ca să-i păzească în credință – și pentru credincioși. Hristos în rugăciunea Sa vrea ca Tatăl să îi iubească pe oameni ca pe Fiul Său.

Părintele Dumitru Stăniloae ne spune: „Fiul este Fiu al lui Dumnezeu în mod ontologic, pe când oamenii primesc calitatea aceasta prin voința lui Dumnezeu prin har. Noi suntem prin Hristos fii al lui Dumnezeu dar numai prin harul Duhului Sfânt.  

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a instalat ca paroh al comunităţii pe părintele Fărcaș Mircea, transferat de la parohia Comana de Sus, protopopiatul Rupea, județul Brașov.

 

Comentarii Facebook


Știri recente