Grupul Tinerii Maicii Domnului din Craiova a sărbătorit 6 ani de la înființare

Grupul „Tinerii Maicii Domnului”, al Bisericii „Sfântul Gheorghe Vechi” din Craiova, s-a întrunit, astăzi, 8 august 2013, în cadrul unui moment festiv prilejuit de împlinirea a 6 ani de activitate, după cum a precizat Gheorghe Cioiu.

„Grupul nostru de tineri creștini ortodocși a fost înființat la Mânăstirea Jitianu de lângă Craiova în anul 2007, iar de circa 2 ani își desfășoară activitatea la Biserica paraclis mitropolitan Sfântul Gheorghe Vechi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. În tot acest timp am desfășurat o gamă diversă de activități, atât în plan social cât și cultural-religios. Astfel, am organizat periodic pelerinaje la așezăminte monahale din Oltenia și nu numai, excursii la diferite obiective culturale, întruniri în cadrul cărora dezbatem diferite teme de interes pentru tinerii zilelor noastre, întâlniri cu personalități ale vieții cultural-religioase, vizite la centre sociale ce găzduiesc bătrâni sau copii și chiar acasă la familii nevoiașe. De asemenea, tinerii sunt implicați în viața bisericii noastre, participă la slujbele religioase, cântă la strană, sunt nelipsiți de la acțiunile filantropice pe care le organizăm” a mărturisit părintele Mihai Scorbură, coordonatorul grupului de tineri.

Activitatea desfășurată de tinerii de la Biserica Sfântul Gheorghe Vechi din Craiova a fost apreciată și la nivelul Patriarhiei Române, grupul de tineri fiind premiat de PF Părinte Patriarh Daniel, anul trecut, de praznicul Sfinții Împărați Constantin și Elena, pentru bogata activitate social-filantropică desfășurată în cadrul proiectului „Micul Samarinean milostiv.”

Grupul „Tinerii Maicii Domnului” desfășoară activități catehetice, culturale, recreative și filantropice, îndeosebi în rândul copiilor. Astfel, au fost încheiate parteneriate cu mai multe grădinițe și centre speciale din Craiova, printre care Centrul de îngrijire și recuperare a copilului cu handicap sever „Noricel”.

Comentarii Facebook


Știri recente